Kirvekolksud kuulutavad Loodi mõisasüdamele paremaid päevi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui seda poleks, siis ma ei teagi, kas oleksin siin tegutsema hakanud,» ütleb Siim Sillamaa Loodi mõisa fuajees paljastunud väärtuslikke laemaalinguid imetledes.
«Kui seda poleks, siis ma ei teagi, kas oleksin siin tegutsema hakanud,» ütleb Siim Sillamaa Loodi mõisa fuajees paljastunud väärtuslikke laemaalinguid imetledes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kuulata ettevõtjat, Paistu vallavolikogu esimeest Siim Sillamaad Loodi mõisasüdamest kostva kopsimise vahele oma tulevikuvisioonidest jutustamas, tekib kohati tunne, et tarmukas mees on ootamatult aru kaotanud.

Kas tõesti saab olla võimalik, et eeloleva viie aasta jooksul tehakse 23 aastat tühjana seisnud ajaloolistes hoonetes ära tööd, mille kogumaksumus küünib julgelt üle kahe miljoni euro? Ja   eeskätt missioonitundest, märkimisväärse ärihuvita!

«Jah, nii see on. Uhke asja tahame siia teha,» kinnitab Sillamaa hulljulget plaani. Sestpeale, kui ta kolm aastat tagasi ostis Loodi mõisa peahoone ning kuus selle juurde kuuluvat abihoonet, on ta tegelnud ettevalmistustöödega, mille tulemusena peab varsti avatama praegu kaelakukkumise äärel olevas peahoones looduskeskus ning abihoonetes rahvusliku puitehituse ja -käsitöö harrastajate meka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles