Pitsid on läinud, rauad alles

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Laarmann (vasakul) ja Juta Jalakas näitavad pilkupüüdvat pärltikandis vaipa, millest sai näituse üks huvipakkuvamaid eksponaate.
Anu Laarmann (vasakul) ja Juta Jalakas näitavad pilkupüüdvat pärltikandis vaipa, millest sai näituse üks huvipakkuvamaid eksponaate. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõisaküla muuseumis oli kaks kuud üleval kohalike naiste käsitööringi Käetöö Koid pitsinäitus. Aasta lõpuni saab vaadata Priit Kulu rauakollektsiooni.

Kahtkümmend naist ühendava mittetulundusühingu Käetöö Koid eestvedaja Juta Jalakas rääkis, et linn on andnud neile ruumid, kus tegutseda. «Meil on seal kangasteljed, õmblusmasin ja muu käsitöö tegemiseks vajalik.»

Kuigi ringi liikmete hulgas on ka lausa meistreid, nagu Haapsalu salle tegev Aili Lain ja tikanditegija Emilie Lusis, on suur osa neist alustanud alles hiljuti. See muidugi ei tähenda, et nad ei suuda kauneid esemeid valmistada.

Copy
Tagasi üles