Leelotaja tuli triiburiide alt välja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestustähis «Leelotaja» märgib Viljandimaa esimese laulupeo toimumiskohta ning põllumeeste seltsi ja Koidu seltsi asutamispaika.
Mälestustähis «Leelotaja» märgib Viljandimaa esimese laulupeo toimumiskohta ning põllumeeste seltsi ja Koidu seltsi asutamispaika. Foto: Rannar Raba

Laupäeval avati Viljandi Kesklinna kooli väikese maja ees mälestustähis, mis märgib Viljandimaa esimese laulupeo toimumiskohta ning põllumeeste seltsi ja Koidu seltsi asutamispaika.

Tähise idee autor ning kujundaja on aastaid Viljandi kunstielus ilma teinud Aate-Heli Õun. Tema kujundatud kivi täiendab 1950. aastatel Viljandimaalt pärit skulptori Lydia Laasi loodud kuju «Leelotaja» pronksist koopia, mis valati Laeval skulptor Bruno Kadaku töökojas. Skulptuuri originaal asub Tallinnas Kumu hoidlas.

Taiese modelliks peetakse omal ajal paljudel Eesti laulupidudel ja rahvakunstiõhtutel leelotajana üles astunud näitlejanna Laine Mesikäppa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles