Pühapäeval näeb Võhmas lilli ja hernehirmutisi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püsikute ja lõikelilledega on Võhma lillepäeval väljas ka tuntud tulbikasvataja Mati Rang.
Püsikute ja lõikelilledega on Võhma lillepäeval väljas ka tuntud tulbikasvataja Mati Rang. Foto: Elmo Riig

Võhma aianduse ja mesinduse selts Kanarbik korraldab pühapäeval kohalikus kultuurikeskuses ja selle ümbruses lillepäeva.

Propageeritakse püsilillede kasvatamist ning tutvustarakse Eestisse sobivaid uusi püsilillesorte. Ühtlasi leiab aset teine hernehirmutiste võistlus.

Kultuurikeskuse suures saalis on seltsi liikmete taimedest koostatud püsilillenäitus, mille eksponaatidest selgitatakse välja Eesti oludesse sobivaim. Samal ajal võib fuajees vaadata kevadsuviseid lõikelilli, mille hulgast valitakse välja kõige meeldivam.

Kultuurikeskuse ees müüvad taimi nii seltsi liikmed kui väiketootjad. Parima püsilille väljakuulutamisele kella 15 paiku järgneb oksjon, kus enamik näitusel olnud püsililli leiab uue omaniku. Kogutav raha läheb sügisese laada «Võhma juurikas» korraldamiseks. Pärast lilleoksjonit tuleb hernehirmutiste oksjon ning selle raha jagatakse hernehirmutiste valmistajatele. («Sakala»)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles