Liiklusõnnetus tuleb vormistada sündmuskohal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

If Kindlustus paneb kõigile liiklusõnnetusse sattunutele südamele, et pärast avariid tuleb kohapeal korrektselt fikseerida selle asjaolud, sest sageli on õnnetuspaigal süüd tunnistanud autojuht kindlustusseltsi jõudes oma meelt muutnud. Tagantjärele on kindlustusseltsil keeruline asjaolusid hinnata ja süüdlast tuvastada.

Kui liiklusõnnetuse järel ei saa juhid kohapeal kokkuleppele, tuleb kutsuda politsei.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul on sündmuspaigas õnnetuse asjaolud ja süüdlase tunnistus tähtis ka paberile panna. «Paraku on sagedased juhtumid, et sündmuskohal jäetakse vajalikud dokumendid vormistamata ning õnnetuses osalenud juhid vahetavad üksnes kontaktandmeid. Ei piisa ka sellest, kui üks osapool end sündmuskohal süüdi tunnistab ja sellekohase allkirja annab. Allkirjast olulisem on fikseerida sündmuskoht ning panna kirja, kuidas ja mis asjaoludel õnnetus juhtus,» rääkis ta.

Kiibuse sõnul välistab kirjapandu, et üks osapooltest võiks hiljem anda vastuolulisi tunnistusi.

Pärast õnnetust tuleb paberil fikseerida
• õnnetuse toimumise asukoht võimalikult täpselt koos aadressiga
• joonis autode paiknemisest
• mõlema juhi selgitused õnnetuse toimumise kohta
• sõidukite vigastused
• autojuhtide andmed ja allkirjad
• õnnetuse põhjustanud juhi süü tunnistamine koos allkirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles