Mulgid tulevad mitmelt poolt Tarvastut kaema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetakse Tarvastus igakevadist Mulkide kokkutulekut.
Laupäeval peetakse Tarvastus igakevadist Mulkide kokkutulekut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval sõidab Tarvastusse mitmelt poolt Eestist umbes 120 mulki, kes peavad oma igakevadist kokkutulekut.


Traditsioon, et ajalooliselt Mulgimaalt pärit inimesed saavad kokku suvistepüha laupäeval, sai alguse enam kui kümme aastat tagasi.



Igal aastal korraldab kokkutulekut eri kogukond ja ka kohtumispaik muutub, et järgemööda meeles pidada ja tutvustada kõiki Mulgimaa valdu. Sedapuhku kohtutakse Tallinna Mulkide Seltsi eestvedamisel Tarvastus.



Ehkki kogunemiskoht asub pealinnast enam kui paarisaja kilomeetri kaugusel, on seal elavad mulgid kõige agaramad ettevõtmises kaasa lööma.



«Meil on väga kokkuhoidev vaim ja paras annus mulgi jonni, mis naljalt millelegi alla ei vannu,» rääkis Tallinna seltsi juhatuse vanem Elvi Kirsipuu. Tema sõnul on ka kohalesõitjate arv just jonni pärast sama kui varasematel kokkusaamistel, ehkki ajad on praegu kitsamad. Tallinnast tuleb 59, Viljandist 24, Pärnust 18 ja Tartust 17 mulki.



Loe lähemalt reedesest «Sakalast»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles