Tööstustel napib jämedat toorpalki

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Rovex saeraamijuhil Veiko Kiilaspeal on praegu käed tööd täis.
Osaühingu Rovex saeraamijuhil Veiko Kiilaspeal on praegu käed tööd täis. Foto: Egon Valdaru

Kui talvel olid Viljandimaa saeveskitel väga kehvad ajad, siis praegu hakkab nende töö taas täistuure koguma.


Osaühingu Rovex juht Tõnis Visnap ütles, et jaanuaris ja veebruaris tema saeveski peaaegu seisis, aga kui päike kõrgemalt käima hakkas, asuti taas ehitusmaterjali tellima.



«Praegu on nõudlus isegi suurem, kui toota jõuame. Lattu ei kogune midagi, kõik läheb kohe müügiks,» rääkis ta.



Siiski pole tulevik pilvitu. Nimelt võib tekkida toorpalkide puudus.



«Talvel läks hind viimase viieteistkümne aasta madalaimale tasemele ja paljud ei pidanud enam mõistlikuks palke teha,» selgitas Tõnis Visnap. «Neid saab praegu osta vaid riigimetsast, aga sealgi on varud väikesed.»



Aktsiaseltsi Viiratsi Saeveski juhataja Tõnu Ehrpais kinnitas, et palke ei jätku ning on üsna tõenäoline, et juba sel suvel ei suuda ettevõte enam kõiki tellimusi täita: «Mõne toote puhul võib tekkida defitsiit.»



Osaühingu Karula Puit juhataja Ain Sibul lausus, et vahepeal väga madalale langenud hinnad on taas vaikselt kerkima hakanud. «Et palke ei jätku ja hind tõuseb, tuleb tahes-tahtmata kergitada ka väljamüüdava saematerjali hinda,» nentis ta.



Sibula arvates võib nappima hakata jämedast ja kvaliteetsest toorpalgist tooteid. «Näiteks kalibreeritud puit, tugevussorteeritud puit ja voodrilaud,» loetles ta.



Loe lähemalt reedesest «Sakalast»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles