Maximas küsitakse laupäeval kõigilt alkoholi- ja tubakaostjatelt dokumenti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima logo.
Maxima logo. Foto: Peeter Kümmel

Juhtimaks tarbijate ja müüjate tähelepanu alaealiste tubaka- ja alkoholiprobleemile, korraldatakse Maxima kaupustes lastekaitsepäeval, 1. juunil kampaania, mille jooksul küsitakse kõigilt alkoholi- ja tubakaostjatelt isikut tõendavat dokumenti.

Tervise arengu instituudi alkoholi tarbimise uuringutest nähtub, et alkoholi on 16. eluaastaks proovinud ligi 85 protsenti noortest. Ligi pooled 15- ja 16-aastastest tarbivad alkoholi vähemalt korra kuus.

Uuringud näitavad ka, et alkohoolsed joogid ja tubakas on alaealistele kergesti kättesaadavad.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid märkis, et kuna kättesaadavuse raskendamist peetakse üheks alkoholitarvitamise ennetamise meetmeks, loodab Maxima juba teist aastat korraldatava aktsiooniga probleemile tähelepanu juhtida.

«Olgugi et ühepäevane, puudutab aktsioon suurt hulka tarbijaid, sest keti kauplusi külastab üle Eesti iga päev ligi 140 000 inimest, kellest iga viies ostab alkoholi või tubakat,» rääkis Erilaid. «Mullu elavat vastukaja pälvinud vanuse kontrollimine toimus märtsis. Nüüd korraldame aktsiooni sümboolselt lastekaitsepäeval, sest noorte seas alkoholi ja tubakatoodete tarvitamine on endiselt suur probleem, millega tuleb süsteemselt tegelda.»

Maxima loodab, et tarbijad suhtuvad sellisesse aktsiooni mõistvalt ega pea dokumendi esitamist paljuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles