«MudiFestile» kogunes mitusada last

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedeks ja laupäevaks kogunesid Suure-Jaani mudilaskooride lauljad, et pidada VI Eesti mudilaskooride festivali «MudiFest».
Reedeks ja laupäevaks kogunesid Suure-Jaani mudilaskooride lauljad, et pidada VI Eesti mudilaskooride festivali «MudiFest». Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaani kogunes reedeks ja laupäevaks palju väikesi särasilmi, sest seal kohtusid 15 mudilaskoori 550 lapsega «MudiFesti» lõppkontserdil.

Korraldaja, Suure-Jaani gümnaasiumi muusikaõpetaja Riina Mankini sõnutsi tuli lauljaid Elvast, Otepäält, Pärnust, Põltsamaalt, Retlast, Tartust, Tallinnast, Türilt, Peetrist ja Vodjalt. Kodumaakonda esindasid Viljandi kesklinna ja Jakobsoni ning Abja ja Suure-Jaani mudilaskoor.

«Ettevõtmisel osalesid II—IV klassi õpilased, kes olid õpetajate juhendamisel tosinat laulu usinalt terve aasta harjutanud,» kõneles Mankin.

Lapsed saabusid reedel hommikupoolikul. Varem õpitud laule viimistleti aulas ja võimlas, kus proove juhatasid Annelii Traks, Thea Paluoja ja Toomas Voll. Klaveril saatsid lauljaid Piret Rips-Laul ja Aare Külama.

Esimene üle-eestiline mudilaskooride festival oli 1994. aastal Tallinnas ja neljal esimesel korral oli lisaks festivalile konkurss. Festivali korraldavad Eesti kooriühing ja Suure-Jaani gümnaasium koostöös Suure-Jaani vallaga. Festivali kunstiline juht on Annelii Traks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles