Täiskuuöösel koguneti laulma

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimunu oli teine Viljandis korraldatud öölaulupidu. Esimene leidis aset aastapäevad tagasi tollases Jakobsoni gümnaasiumis.
Eile toimunu oli teine Viljandis korraldatud öölaulupidu. Esimene leidis aset aastapäevad tagasi tollases Jakobsoni gümnaasiumis. Foto: Siim Teder

Eile õhtul lasti Ugala tiigi kaldal mitu tundi lauluhäältel kõlada. Peeti Viljandi gümnaasiumi korraldatud öölaulupidu.

Ilm oli lauljatega helde ning õhtusele sündmusele oli peolisi kogunenud nii palju, et Ugala esine sai kenasti rahvast täis.

Lisaks teistele külalistele võtsid viisi üles pärimusmuusik Jalmar Vabarna, Sakala meeskoori kvartett, kõigi Viljandi põhikoolide esindajad ning Viljandi gümnaasiumi solistid ja noortekoor.

Laulupeo repertuaari aitasid kokku panna õpilased, lähtudes sellest, mida nad laulda tahtsid. Noorte 24 lemmikpala seas oli nii isamaalisi viise kui poplaule, näiteks ballaadid «Kuula» ja «Tuulevaiksel ööl», rokitud sai «Kuu on päikest». Oma kodulinna aitasid meeles hoida ammu tuttavad «Viljandi paadimees» ja «Puhkus Viljandis».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles