Noortetuba kutsub lastekaitsepäeva tähistama

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juunil tähistatakse Viljandis lastekaitsepäeva.
1. juunil tähistatakse Viljandis lastekaitsepäeva. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval, 1. juunil kutsub Viljandi avatud noortetuba Vabaduse platsile lastekaitsepäeva tähistama. Päeva esimese poole täidavad põnevad tegevused ning seejärel astuvad Kultuurse Motobande koosseisus lavale tuntud Eesti avaliku elu tegelased.

1. juunil kell 11 alustatakse Vabaduse platsil päeva maakondliku koolidevahelise jalgrattavigursõidu võistlusega «Vigurvänt». Maanteeamet pakub koostöös Viljandi autokooli instruktoritega võimalust proovida turvasimulatsioone ning Viljandi päästeamet näitab oma tehnikat.

Kella 12—14 esinevad lavaesisel platsil tantsukoolide Face, Dancecall, S-stuudio ja Hope tantsijad ning Viljandi spordikooli võimlejad. Seejärel, kell 15 võtavad Tasuja puiesteel järje üle Hawaii Express, Viljandi motokeskus ja Mulgi Motoäri, kes demonstreerivad erisuguseid jalgrattaid, mopeede, motorollereid, ATV-sid ja elektriautosid. Saab teha proovisõitu. Motorolleri juhiloa tegemise kohta annab infot ja nõu autokooli Viljandi Autom sõiduõpetaja Arne Juus.

Tasuja puiestee vallikraavis töötab täispuhutav atraktsioon T-rada ning kõik on oodatud osalema linnaraamatukogu korraldatud linnamängus. Sellest saab osa võtta üksi, koos sõpradega või perena. Mängupunkt on avatud kella 13—15 ning selle aja jooksul saab nõutada endale mängulehe ja minna lahendusi otsima.

Tegevusterohke päeva Vabaduse platsil lõpetab kell 15 algav Kultuurse Motobande tasuta kontsert. Kultuurne Motobande on Kuningas Arthuri Fondi korraldatud heategevuslik motorännak, milles osalevad tuntud pop-, rokk- ja pärimusmuusikud, sümfoonikud, ooperilauljad, näitlejad, muusikaprodutsendid, kunstnikud ning disainerid, kelle ühiseks hobiks on motomatkamine.

1. juunil koguneb Kultuurne Motobande kell kümme rahvusooperi Estonia ees, start on kell 11. Üheskoos sõidetakse Viljandi Vabaduse väljakule, kus kell 15 on tunniajane kontsert. Pärast seda jagavad kultuurielust tuntud mootorratturid jalgratastel saabunud lastele autogrammidega helkurveste.

Kontserdil astuvad üles Jaagup Kreem, Triinu Taul, Tiit Sukk, Hannes Võrno, Roland Puusepp, Ülari Kirsipuu, Ago Anderson, Tõnu Kark, Larianna Holm, Marju Varblane, Siim Rikker, Mart Mikk ning ansambel Ajaratas Halastamatult Veereb Ei Teda Peatada Saa, Eriti koosseisus Elmar Liitmaa, Tanel Talve ja Kait Lukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles