Kui nukker reaalsus põimub fantaasiaga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengifilm «Koidu eha» äratab korraks ellu minevikuvarjud ning jätab õhku rippuma küsimuse, kas aja kulgu on võimalik sekkuda.
Tudengifilm «Koidu eha» äratab korraks ellu minevikuvarjud ning jätab õhku rippuma küsimuse, kas aja kulgu on võimalik sekkuda. Foto: Kuvatõmmis

Noorte filmiloojatega on ikka kaasas käinud mängulust ja eksperimenteerimisjulgus. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala üheksanda lennu üliõpilase Maaja Halliku dokumentaalfantaasia lisaväärtus on aga peategelasena esinev vana ja väärikas maja.

Paari aasta eest sai Viljandi Koidu seltsimaja saja-aastaseks. Ärkamisaegses õhinas sündinud hoone on kõle ja sama hästi kui hüljatud. Olevik on segane ja tulevik tume.  

Mida kõike selles majas pole tehtud! Selle seinte vahel on kõlanud muusika. Teatrisaal mahutas viissada vaatajat. Etendused olid vahel mängukavas sadu kordi. See maja on kui tohutu tumm mälupank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles