Töötud ei jää arstiabita

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis kehtivate seaduste põhjal on arstiabiga kindlustatud ka töötud inimesed.


Töötuse kasvuga suurenev ravikindlustuseta inimeste hulk võib olla põhjustatud sellest, et inimene ise ei vaevu ennast töötukassas arvele võtma või ei taipa seda teha. 


Eesti töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu selgitas, et töötuna võib end arvele võtta iga tööd otsiv inimene. Ei loe, kunas ta viimati töötas. Pärast kuuajalist arvel olemist hakkab riik tema eest ravikindlustusmaksu maksma ja talle osutatakse arstiabi samamoodi nagu kõigile teistele kindlustatud inimestele.

Töötuna arvel olla ja seega ka ravikindlustust omada võib nii kaua, kuni leitakse taas töö. Tuleb täita vaid aktiivse tööotsimise tingimused, milles lepitakse kokku töötukassa konsultandiga.

Eri asi on töötutoetus. Seda makstakse kuni 270 päeva, kusjuures päeva määr on 32 krooni ja 90 senti. Töötutoetuse puhul nõutakse, et inimene oleks viimase 12 kuu jooksul 180 päeva töötanud.

Loe lähemalt kolmapäevasest «Sakalast»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles