Töömehed panevad randa maha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu jõele rajatud paisjärve randa veeti maha riie, millele kuhjatakse tulevase suplusranna tarvis umbes 20 sentimeetri paksune liivakiht.
Tarvastu jõele rajatud paisjärve randa veeti maha riie, millele kuhjatakse tulevase suplusranna tarvis umbes 20 sentimeetri paksune liivakiht. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna vedasid osaühingu Metatron töömehed Tarvastu jõele rajatud paisjärve randa maha riide, millele kuhjatakse tulevase suplusranna tarvis umbes 20 sentimeetri paksune liivakiht.


«Umbes 350 ruutmeetrit liivaranda 35 meetri pikkuselt,» kirjeldas üks töömeestest tehtava töö mahtu.

Möödunud aasta algul alustasid Metatroni ekskavaatorid paisjärve sängi kaevamist ja mai lõpuks peaksid vajalikud hüdroloogilised tööd olema tehtud. Tarvastu jõe säng on tõkestatud maakivist tammiga, veevoolu reguleerib toruregulaator. Kui tamm lõplikult valmis saab, tõstetakse regulaatorikaevus plankude abiga veetaset nii kõrgele, et see hakkab üle tammi voolama.

Tarvastu vallavalitsuse majandusnõunik Rein Anton ütles, et silla juures vees asuvad pinnaskattega truubid on mõeldud tehnika liikumiseks ja võetakse tööde lõppedes välja.

Töömehed on praeguseks kindlustanud kaldad, sulgenud nõlvadel asuvad viis allikat kaevudesse, rajanud nende äravoolusängi kallaste vahele sillad ja ümber järve kulgeva terviseraja.

Paisutatuna peaks järvesilm ulatuma Kullamäeni, terviseraja pikkuseks saab kolm kilomeetrit. Randa tulevad edaspidi riietuskabiinid ning muud vajalikud rajatised, autod saavad suvitajad jätta pastoraadi parklasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles