Ametnikud Võrtsjärve kalurite muret ei jaga

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve kalur Aivar Kärp tõmbas oma rannapoolsetest mõrdadest välja ligi 500 kilogrammi hõbekokresid.
Võrtsjärve kalur Aivar Kärp tõmbas oma rannapoolsetest mõrdadest välja ligi 500 kilogrammi hõbekokresid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba paar nädalat Võrtsjärvel võimutsenud hõbekogreparved keskkonnaameti arvates järvele ja tema põlisasukatele tüliks ei ole.

Limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalti andmeil viivad jäljed kokrede arvu hüppelist kasvu uurides Valguta poldrialale, kus kohalikud talumehed punti lõid ja firma Melior-M abiga ala kuivendamiseks regulaatortoru paigaldasid. Põllumehed ja töö teinud firma oma tegutsemises vigu ei näe.

Keskkonnaameti looduskaitse juhtivspetsialisti Kaili Viilma sõnul oli Valguta põllumeestele antud vabavooluregulaatori rajamiseks põhimõtteline nõusolek, kuid maaparandusühistu tegi selle valmis ja päästis veed valla enne lubatud aega. Viilma lisas, et regulaator jõudis töötada lühikest aega, enne kui see keskkonnaameti nõudel uuesti suleti. Praegu peaks see tema teada kinni olema. Kui palju ja mis kala Valguta poldril leidub, Viilma ei tea ja ka  uuringuid pole seal tema andmetel tehtud. Pumpamine lõppes poldrialal 2007. aastal. Sellest ajast oli sinna vaikselt vett kogunenud ja üleujutus ei kadunud päris ära ka suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles