Politsei kontrollib algaval nädalal jalgrattureid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Paalalinna kooli juures õpilaste jalgrattaid kontrollimas.
Politsei Paalalinna kooli juures õpilaste jalgrattaid kontrollimas. Foto: Elmo Riig / Sakala

20. — 24. maini pöörab Lõuna prefektuur jalgratturite liiklusohutuse parandamiseks tähelepanu nende turvavarustusele ja juhilubadele.

Jalgrattaõnnetuste statistika on politseile juba aastaid muret teinud. Ainuüksi viimase kolme aasta vältel on Lõuna-Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 11 jalgratturit.
Lõuna prefektuuri politseileitnant Helmer Hallik ütles, et jalgrattaõnnetuste statistika näitab küll tasapisi paranemist, ent kui püsivalt ratta korrasolekut ei kontrollita ja turvavarustust ei kasutata, võivad peagi saabuda kurvad tagajärjed.
«Et rõõm rattasõidust üürikeseks ei jääks ja tervislike eluviiside kõrval tõepoolest ka jalgrattal sõitja elu kaitstud oleks, on politseil praegu kõige sobilikum aeg sellele pühenduda. Seda enam, et noored sõitjad on sügisel ja talvel tublisti vaeva näinud, eksamid teinud ning load saanud. Nende vaeva tunnustamiseks ja ühtlasi nende innustamiseks edasisele õiguskuulekusele eesolev teemanädal korraldatud ongi,» selgitas Lõuna prefektuuri politseileitnant Helmer Hallik.
Möödunud kevadel korraldatud kampaania ajal kontrolliti 520 ratturit, kellest vähem kui pooled (40%) kasutasid kiivrit. Täiesti korras jalgrattaga, kiivri ja loaga varustatud rattureid oli liikluses kokku 110 ning neid kõiki tunnustati vastava kleebisega.
Politsei tuletab meelde, et jalgrattal peavad olema signaalkell, korras pidurid, ees valge, taga punane ja vähemalt ühe ratta mõlemal küljel valge või kollane helkur. Pimedal ajal peavad olema ees valge ja taga punane töökorras tuli, soovitav on kanda helkurvesti. Lisaks peab alla 16aastasel ratturil olema peas kiiver ja kaasas jalgratturi juhiluba.
 

Copy
Tagasi üles