Võhma kuulsas lihakombinaadis kehtis äraspidine loogika

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1990. aastate alguse segastel aegadel toimis Võhma lihakombinaadis lühemat aega naturaalmajandus: liha vahetati nafta, seebi ja muu kraami vastu. Toonane direktor Arvi Kotsar kasutab seniajani üht sel kombel hangitud sõiduauto järelkäru.
1990. aastate alguse segastel aegadel toimis Võhma lihakombinaadis lühemat aega naturaalmajandus: liha vahetati nafta, seebi ja muu kraami vastu. Toonane direktor Arvi Kotsar kasutab seniajani üht sel kombel hangitud sõiduauto järelkäru. Foto: Marko Saarm / Sakala

Omaaegsel Võhma lihakombinaadi direktoril Arvi Kotsaril tuli vahel teha asju, mis tuletasid meelde ühe maailmakirjanduse naljakama tegelase Ostap Benderi tegemisi.

Kotsar meenutab, et pika ajalooga Võhma lihakombinaadi uus hoone oli planeeritud kommunistliku noorsoo tähtsa löök­ehitisena.

«Seadmed ja materjalid olid eraldatud Nõukogude Liidu tehastest, paraku ei saabunud need õigel ajal. Nii lähetati mind suure kodumaa avarustesse asju tagant tõukama. Naersime, et ole nagu Ostap Bender, kes peab kõigega imeväel hakkama saama. Kasutasin aga oma head suhtlemisoskust ja kõik laabuski,» jutustab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles