Pidu toob kokku üle tuhande tantsija

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Viljandis peetaval maakonna tantsupeol lööb õnne otsides ja leides kaasa tuhatkond eri vanuses tantsijat ning näha saab ka nelja päris uut tantsu.
Laupäeval Viljandis peetaval maakonna tantsupeol lööb õnne otsides ja leides kaasa tuhatkond eri vanuses tantsijat ning näha saab ka nelja päris uut tantsu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Viljandis peetaval maakonna tantsupeol lööb õnne otsides ja leides kaasa tuhatkond eri vanuses tantsijat ning näha saab ka nelja päris uut tantsu. Maakonna tantsupidu peetakse 11. Sakala mängude osana ning pidu algab Viljandi järve äärsel kunstmuruväljakul laupäeval kell 16. Avamisele eelnevat rongkäiku läbi linna seekord kavas ei ole.

Viljandi maavalitsuse kultuuritöö peaspetsialisti Anneli Kundla sõnul kannab tänavune maakonna tantsupidu pealkirja «Õnn». Vahetekstidena kõlavadki tantsijate ja juhendajate mõtted, tekstid ja luuletused õnne teemal. Peo lavastaja ja stsenaariumi kokkupanija on Tiiu Siim.

Tantsupeol osaleb 76 kollektiivi 1007 tantsijaga. Alaliike silmas pidades on kõige enam naisrühmi — 20 rühma ja 236 tantsijat.

Anneli Kundla jutu järgi on maakonna tantsupeo kavas neli uut tantsu. Üks neist kannab pealkirja «Päikesetervitus» ning selle autor on kultuuriakadeemia tudeng Evelyn Uisk. See tants pälvis üle-eestilisel uute tantsude võistlusel naiste tantsude hulgas esimese preemia.

Tantsupidu on pealtvaatajatele tasuta ja seda on vaatama oodatud kõik huvilised. Et vaatajad tantsudest ja liikumistest parema ülevaate saaksid, paigaldatakse peo ajaks väljaku äärde lisatribüünid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles