Mees jättis riigile raha maksmata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogu võlasaaga sai alguses võsastunud maatükist.
Kogu võlasaaga sai alguses võsastunud maatükist. Foto: Margus Ansu / Postimees

2011. aastal surnud Suure-Jaani valla kodaniku võlad on seotud viie hektari suuruse kinnistuga, mille ta 2002. aastal erastas ja sealt metsa maha võttis.

Maatüki erastamise järel tasus ta riigile ehk maavalitsusele praeguses vääringus 1118 eurot ehk kümme protsenti maa hinnast. Ülejäänu kohta tehti järelmaksugraafik ning esimesed kaks 11,63 euro suurust makset tasus ta korralikult. Seejärel ta enam ühtegi arvet ei tasunud ning nüüdseks on riigile võlgu oldav summa 13 217 eurot.

Lisaks oli mehel surres tasumata sotsiaalmaksu, tulumaksu, maamaksu ja intresse kokku 11 357 eurot.

Nii maavalitsus kui maksuamet on juba aastaid tagasi pöördunud võlgade kättesaamiseks kohtusse, kuid kohtutäituritel ei õnnestunud raha kätte saada. Et maa oli mehele müüdud, polnud riigil võimalik kinnistut ka tagasi võtta.

Kui Suure-Jaani vald pärandi vastu võtaks, saaks ta endale võsase maatüki, mille väärtus on pärandvara inventuuri kohaselt 11 185 eurot. Selle reaalne väärtus on kindlasti palju väiksem, sest mets on sealt raiutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles