Teemehed on hädas hooletute omanikega

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Sakala Teed juhataja Toomas Leppik.
Osaühingu Sakala Teed juhataja Toomas Leppik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa teid hooldava Sakala Teede töömehed on hädas maaomanikega, kes ei hoolitse teeäärte eest ja sunnivad seetõttu teemehi metsatöid tegema.


«Meie ei taha tee äärest puid maha võtta, aga pahatihti oleme selleks sunnitud,» nentis osaühingu Sakala Teed juhataja Toomas Leppik.

Seaduse järgi peavad maanteedega piirnevate kinnistute omanikud tagama, et nende maal kasvavad puud ei oleks liiklusele ohtlikud. «Mitmel pool koolduvad puud aga lausa tee kohale ning võivad suure tuulega sinna langeda,» rääkis Toomas Leppik.

Firmajuhi sõnul ei taha teemehed saega võõral maal tegutseda, kui samas ei tohi mets muutuda liiklusele ohtlikuks. «Tegelikult peaks ohtlikud puud või oksad likvideerima maaomanik,» lausus Leppik ja lubas, et edaspidi otsitakse maaomanikke, kes peaksid ohtlikud puud maha võtma, märksa agaramalt.  Selleks kaalub firma isegi politsei poole pöördumist, sest tegu on ikkagi seaduserikkumisega.

Praegu ei taha suurem osa maaomanikest seaduses ettenähtud teemaad korras hoida, aga kui kohale tulevad Sakala Teede töömehed ja puu ise maha võtavad, on omanikud Leppiku sõnul taas pahased.

«Meie ei taha seda teha. Ausalt!» kinnitas firma juhataja. «Meie eelistaksime teel olevaid auke lappida või teisi teetöid teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles