Rattaklubi noored teenisid pronksi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Paas sai Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste kokkuvõttes pronksmedali.
Markus Paas sai Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste kokkuvõttes pronksmedali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti jalgratturite kriteeriumisõidu meistrivõistluste viimase, laupäeval Elva tänavatel korraldatud etapi järel selgus, et sarja kokkuvõttes pälvisid Viljandi rattaklubi liikmed Markus Paas ja Kärolin Varblane kolmanda koha.


Noorte treeneri Marek Johansoni sõnul on põhjust rahul olla. «Meistrivõistlustel medal võtta on tubli saavutus, olgugi et tänavu olid mõlemad medalid kõige kahvatumat karva,» lausus ta.

Treeneri jutu järgi oli enne viimast etappi medalivõimalusi kolmel Viljandi klubi sõitjal. «Mihkel Ronimoisi medalita jäämine U-23 klassis oli suur pettumus nii mulle kui talle enesele,» tunnistas ta.

Ka Markus Paasi pronksmedal oli treeneri hinnangul võistlusteks seatud kõige tagasihoidlikuma eesmärgi täitmine. «Tema võimed lubavad enamat,» põhjendas ta ning lisas: «Pronkski tuli raskelt ja napi, ühepunktise eduga. Nii minul kui Markusel kulus selle sõiduga tublisti närve.»

Elva etapist jäid haiguse tõttu eemale Martti Välk ja Marko Holtsmann ning see muutis Markus Paasi sõidu märgatavalt raskemaks — võistkonnakaaslaste abile tal seekord loota polnud.

Kokkuvõttes leidis Marek Johanson, et Viljandi jalgratturite maanteesõidu hooaja esimesed tiitlivõistlused siiski õnnestusid.

Kärolin Varblase pronksmedalit klassis N-14 nimetas treener kordaminekuks. «Kärolin sõidab selles vanusegrupis esimest aastat ja trenniski on ta vaid veidi üle aasta käinud,» rõhutas ta.

Kriteeriumisõidu meistrivõistlustel klassis U-23 kolmandaks tulnud konkurendile ainult kahe punktiga alla jäänud Mihkel Ronimois sai hooaja alguse südika sõidu eest kutse osaleda Eesti alla 23-aastaste koondise koosseisus laupäeval peetaval rahvusvahelisel Tartu grand prix’ sõidul.

Elva tänavasõidul saavutas Viljandi rattaklubi noortest klassis N-12 teise koha Reelika Varblane. Selles vanusegrupis veel Eesti meistrivõistluste arvestust ei peeta.

Eesti jalgratturite kriteeriumisõidu meistrivõistlustel peeti neli etappi, neist esimene sõideti Kuressaares, teine Pärnus, kolmas Viljandis ja neljas Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles