Kütusevaru soetades võib petta saada

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuriit.
Puuriit. Foto: Toomas Huik/Postimees

Praegusel küttepuude müümise ja ostmise hooajal ei tohiks valvsust kaotada võimalike petturite suhtes.

Viljandlane Martin Leemet on oma jutu järgi küttepuid kuulutuse peale tellinud juba 40 aastat ning seni polnud ta kunagi petta saanud ei koguse ega arvega. Tänavu aprilli lõpul läks aga teisiti.

«Tellisin endale ajalehekuulutuse kaudu tooreid lepapuid, koguseks oli kuus ruumi. Puud toodi kiiresti kohale ning maksin nende eest 144 eurot,» rääkis Leemet.

Kui koorem oli hoovis, hakkas ta seda uurima ning mõõtmised näitasid, et toodud oli hoopis viis ruumi.

«Ma siis helistasin tagasi sinna kuulutuse numbrile ning sealt öeldi, et järgmisel päeval tullakse ja mõõdetakse puud üle. Töölised tulidki, mõõtsid üle ja laususid, et on jah viis ruumi,» kõneles Leemet. «Seepeale hakkasid nad aga mind sõimama, et mina olevat ühe ruumi ära peitnud. Sa kujuta ette, mind sõimati oma raha eest,» oli 24 eurot kahju saanud Leemet nördinud.

Oma sõnul proovis ta ajalehekuulutuses olnud numbril uuesti tagasi helistada, kuid siis jäi telefon tummaks. Nii on see seniajani.

«Eks ta ole ka minu viga, et ma kohe koormat üle ei mõõtnud, vaid usaldasin inimesi,» möönis Leemet ning manitses kõiki teisi tähelepanelikkusele: «Praegu on just puude varumise aeg ning väga kergesti võib petta saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles