Küsi telefonitsi Euroopa Parlamendi valimiste kohta!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval, 27. mail kella 12-14 saab euroinfo telefonil 800 3330 informatsiooni Euroopa Parlamendi valimiste kohta
Kolmapäeval, 27. mail kella 12-14 saab euroinfo telefonil 800 3330 informatsiooni Euroopa Parlamendi valimiste kohta Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Kolmapäeval, 27. mail kella 12-14 saab euroinfo telefonil 800 3330 informatsiooni Euroopa Parlamendi valimiste kohta.


Helistajate küsimustele Euroopa Parlamendi rolli, tegevuse ja valimiste kohta vastavad sel päeval Euroopa Parlamendi infobüroo juhataja Kadi Herkül ja vabariigi valimiskomisjoni sekretariaadi juhataja Mihkel Pilving.

4.-7. juunini peetakse kõigis 27 liikmesriigis järjekordsed Euroopa Parlamendi valimised.

Hääletada saab elukohajärgses valimisjaoskonnas valimispäeval, 7. juunil. Eelhääletamine leiab aset 1.-3. juunini kõigis valimisjaoskondades, lisaks on võimalik 28. maist 3. juunini hääletada elektrooniliselt veebilehel. Eesti on ainus Euroopa Liidu riik, mille kodanikud saavad oma lemmikkandidaadile hääle anda interneti teel.

Eestis toimuvad Euroopa Parlamendi valimised suletud nimekirjade meetodil. See tähendab, et hääli saab anda valimistel osalevatele erakondadele ja üksikkandidaatidele, parlamenti lähevad nimekirja eesotsas olijad.

Infopäeva korraldab rahvusraamatukogu Euroopa Liidu infokeskus.

Euroinfo telefonile saab helistada esmaspäevast reedeni kella 11-19 nii laua- kui mobiiltelefonidelt kõnetasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles