Kevadine linnuvaatlus läks korda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

11. ja 12. aprillil olnud kevadisest linnuvaatlusest võeti osa väga aktiivselt: Eesti ornitoloogiaühingu kontorisse laekus 140 nimekirja, mille koostamises osales 246 inimest.


Kokku vaadeldi ligi 266 000 lindu vähemalt 177 liigist. Huvitavamatest võib välja tuua Kanada lagle, rabapüü, must-toonekure, suur-konnakotka, väike- ja rabapistriku, muda- ja rohunepi, lõunatirgu, kassikaku, roherähni, koldvindi ja männileevikese.

Kokkuvõtte koostajad ei vastuta siiski kõigi liigimäärangute õigsuse eest. Esialgu jäeti loetelust välja mõned haruldased või hilja saabuvad liigid, kes vajavad linnuharulduste komisjoni kinnitust, olid märgitud neile ebatavaliselt suurel arvul või varasel ajal.

Liikidest esinesid nimekirjades kõige sagedamini rasvatihane, hallvares, metsvint, linavästrik ja sinikael-part. Koguse poolest troonisid selle tipus suur-laukhani ja rabahani, aul, sinikael-part, metsvint ja hallhani. Vaid ühte isendit kohati 15 linnuliigi puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles