Põllumehe valu ja võlu: talivili läks hukka, aga kevad on ikka uus ja huvitav

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe mehed Kristjan Milistver ja Risto Kulbok külvasid Karpo põllule kaera juba varahommikust saadik. Külvikusse läks korraga kaks pooletonnist kotti vilja ja teine sama palju väetist.
Soe mehed Kristjan Milistver ja Risto Kulbok külvasid Karpo põllule kaera juba varahommikust saadik. Külvikusse läks korraga kaks pooletonnist kotti vilja ja teine sama palju väetist. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Mis ta siin on... Kui mätta otsas põld tolmab, siis allpool on nii vesine, et mõne koha peal ei pääse masinaga ligi,» tähendas Tarvastu vallas taime- ja loomakasvatusega tegeleva osaühingu Karpo juht Kalev Nurk eelmisel nädalal.

Niisuguste olude kõige ilmekamad näited olid talle avanenud Põlvamaal, kuid ega Karpolgi hõisata ole: just äsja oli traktor ühe põllu peal läbi vajunud.

«Just nimelt, kõrvust saati oli koos külvikuga sees,» kinnitas Arvet Sisask, kes on Karpos Kalev Nurga sõnul a ja o — taimekasvatusjuhataja ning teab ka külvist kõike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles