Lapsed teevad joostes head

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasematel aastatel on Viljandis joostud Jakobsoni staadionil.
Varasematel aastatel on Viljandis joostud Jakobsoni staadionil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval peetakse 21 Eesti linnas heategevuslik teatejooks, mis toob liikumisvõime kaotanud laste ravi toetamise nimel välja kümme tuhat põhikoolinoort. Viljandis algab teatejooks kell 14 Jakobsoni kooli staadionil.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuseks. Teaveigas linnas toimuvast teatejooksu ajast ja kohast on kodulehel www.teatejooks.ee. Lastega teevad soojendusvõimlemist sportlased. Jakobsoni kooli staadionil osaleb homme 585 Viljandimaa koolinoort, kes teevad soojendusharjutusi jooksja Heinar Vaine juhendamisel.

Teatejooksuga kogutud annetustest toetatakse liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses. Annetused jagunevad kolmeks ning lähevad 6-aastase Eriku, 12-aastase Artjomi ning teiste väikeste patsientide ravi toetuseks.

6-aastane Erik sündis elutunnusteta ning elule turgutades said arstid tema emale lubada vaid seda, et poeg hakkab kunagi silmi pilgutama. Tänu taastusravile teeb Erik praeguseks abivahendite toel juba ise väikseid samme. 12-aastasel Artjomil jäid sünnitrauma järel halvatuks mõlemad jalad ja üks käsi, kuid Haapsalus püütakse temagi abivahendite toel liikuma saada. Haapsalus saab ravi veel sadu väikseid patsiente. Eriku ja Artjomi lugusid saab lugeda kodulehel.

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Eriku, Artjomi ja teiste liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada annetusega, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Teatejooksu korraldab spordivõistlusi korraldav ja sportlasi esindav MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetajad on kultuuriministeerium, Tallinna Sadam ja Kalev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles