Anna-Liisa Vaher: Austame arvamusvabadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Liisa Vaher
Anna-Liisa Vaher Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Tarvastu Teataja» toimetus hindab kõrgelt ärksaid vallakodanikke ja püüab võimaluste piires nende arvamuslugusid avaldada. Kahjuks on üks kord kuus ilmuva ajalehe maht nii piiratud, et põrkame alatasa kokku küsimusega: mis mahub lehte ja mis jääb välja?


Igaüks leiab, et tema lugu on kõige olulisem ja väärib avaldamist. Meil aga tuleb sageli süda kõvaks teha ning midagi kõrvale jätta.



Toimetusel on omad põhimõtted, millest peame kinni pidama. Kajastame eelmise kuu sündmusi ning lähtume sellest, et teemad oleksid aktuaalsed ega korduks kuust kuusse.



Ants Relviku neljapäevases «Sakalas» ilmunud kirjutisest jäi mulje, et volikogu istungil käimisest ja eelarvekomisjoni esimehe teravast toonist olulisem teema on see, kuidas valla ajaleht tegeleb diskrimineerimisega.



Kinnitan, et tegemist pole vallavõimu tsensuuriga. Ants Relviku arvamus jõudis veebruari lehte ning hea ajakirjandustava kohaselt andsime sealsamas sõna ka vastaspoolele, keda esindas eelarvekomisjoni esimees.



Mõistan Ants Relviku solvumist ja tahet kommentaarile omakorda kommentaariga vastata. Aga mõistma peaks ka seda, et ühes väikeses vallalehes ei saa me jääda teineteist süüdistavat kirjavahetust pidama, kui niigi on oht, et hulk artikleid võib välja jääda. Seda enam et teema tõusis päevakorrale veebruaris ja mööda on läinud õige mitu kuud. Vahepeal viibisid ajalehetoimetuse liikmed pikka aega Eestist eemal ega vastuta selle eest, mis kokkuleppeid artiklite avaldamise kohta nende äraolekul asendusliikmetega sõlmiti või mis lubadusi anti.



Volikogu istungile võib minna ja seal oma arvamust avaldada igaüks. Kui Ants Relvik oleks tulnud välja uue arvamuslooga või ülevaatega järgmisest volikogu istungist, poleks avaldamise suhtes küsimusi tekkinud.



Oma isiklikke solvumisi ja üksteisele ärapanemist püüame vallalehes vältida. Teretulnud on aga vallakodanike arvamuslood vallas toimuva kohta.


Head kirjutamist «Tarvastu Teatajasse»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles