Viljandlased said joogivee tagasi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala toimetuse kraanidest tuli vahetult pärast katkestust tumepruuni roostesegust vett.
Sakala toimetuse kraanidest tuli vahetult pärast katkestust tumepruuni roostesegust vett. Foto: Rannar Raba

Paalalinnas paiknevas veetöötlusjaamas asuvaid suuri pumpasid tabas täna hommikul automaatika rike ning kõik linna veevärgi kliendid jäid veeta. Vesi tuli tagasi kella 11 paiku.

Hommikul arvas Viljandi Veevärgi juhataja Toomas Porro, et veevarustuse taastamiseks tuleb käima panna varukaevud ja -pumbad, kuid seda polnud siiski vaja.

Põhiveehaarde pumbad saadi tööle ning need asusid vett suurde paaki pumpama. Kell 10.33 jõudis veetase reservuaaris kriitilise piirini, millest alates hakkab vesi torustiku kaudu tarbijateni jõudma.

Veevarustuses võib siiski mõnda aega häireid ette tulla, sest vahepealse katkestuse tõttu on oodata tarbimise lühiajalist järsku kasvu, see aga viiks veetaseme paagis taas allapoole miinimumi.

Vesi, mis tarbijateni jõuab, peaks olema tavapärase kvaliteediga. Mõnel pool linnas pidid tarbijad siiski pärast katkestust veel pikalt kraanist voolata laskma, sest esialgu oli see tugevalt roostesegune.

Veekatkeskuse põhjustasid eile veetöötlusjaama tabanud elektririkked, mis lõid segamini sealse andmeside ja pumpade töö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles