Sääsepirin viib Pastaca varsti sohu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi muusikamessil astub üles Viljandist pärit Pastacas.
Helsingi muusikamessil astub üles Viljandist pärit Pastacas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

1. juunil peetakse Mardu talu niidul Soomaal esimene

«Sääsepirina alguse kontsert». Sellel esinevad kitarrist ja helilooja Argo Vals, Helsingis elav Soomaa juurtega folk-poppi viljelev Ramo Teder ehk Pastacas, džässitaustaga Ajavares ning pärimusmuusika duo Kulno Malva ja Tõnis Kirsipu.

«Kontserdiga, mis loodetavasti saab iga-aastaseks traditsiooniks, soovime looduse kõrval esile tõsta Soomaal elavaid ja siin omi asju ajavaid inimesi,» sõnas üks korraldaja ja Mardu stuudio eestvedaja Rait Parts. «Suurte ujutuste kõrval kipuvad viimati nimetatud tihti tagaplaanile jääma, ometi jagub Soomaal tegevusi ja sisu ka väljaspool suurvett. Üks külakorda käiv vabaõhukontsert suure suvise sääsepirina eel aitab seda sisu ehk avada ja tasakaalu parandada.»

Kontserdiks pannakse Mardu talu niidule püsti väike lava, tehakse mõned lõkked ning nauditakse head muusikat. Enne ja pärast kontserti on huvilistel võimalik avastada Soomaad kanuuretkel või varahommikusel rabamatkal, ümbruskonnas jagub ööbimisvõimalusi eri maitsele. Tulenevalt asukohast rahvuspargis on kontserdist osasaajate hulk piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles