Sajandivanuse Koidu maja hõng jõudis filmi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peaosalist kehastava Katrin Kalmal ning Koidu seltsimajaga ligi 60 aastat seotud olnud Raivo Volmeril ühiseid teemasid jätkub.
Filmi peaosalist kehastava Katrin Kalmal ning Koidu seltsimajaga ligi 60 aastat seotud olnud Raivo Volmeril ühiseid teemasid jätkub. Foto: Marko Saarm / Sakala

Koidu seltsimajas esilinastus eile dokumentaal-fantaasiafilm «Koidu eha», mille võtetel osales terve hulk selle majaga seotud olnud inimesi.

Filmi võtted algasid möödunud aasta mais ning nendega saadi ühele poole kuu ajaga. Monteerimisperiood jäi sügisesse ning mõned kaadrid filmiti veel tänavu üle. Nüüd on pooletunnine lugu publiku silmade ette jõudmiseks valmis.

«Filmis on dokumentaalsel osal suhteliselt suur osa, aga selle kõrval proovime ka majas aegade jooksul asetleidnud sündmusi ellu äratada, » rääkis filmi režissöör Maaja Hallik, kes on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala üheksanda lennu üliõpilane. «Oma osa on ka puhtal fantaasial.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles