Päike ja tuul kuivatavad Mulgi rattamaratoni rada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Roger Ote

Kui kaks nädalat tagasi töötasid Mulgi rattamaratoni rajameistrid poolde säärde ulatuvas lumes ning nädal tagasi tuli maratoni avatud raja sõitjatel vändata poris ja ületada lumiseid lõike, siis nüüdseks on rada suures osas kuivanud.

Rajameistrite kinnitusel pole rada pikaks veninud kevade tõttu sugugi porisem kui varasematel aastatel ning sel pühapäeval võib Viljandimaa metsades ja põldudel nautida üsna kiiret rattasõitu. Kaks päeva enne võistlust pole enam kindel, kas ratturid rajal lund ja jääd üldse näevad.

Eesti rattamaratonide sarja Samsung Estonian Cup avavõistlus, 13. Mulgi rattamaraton saab stardi sel pühapäeval kell 12. Põhisõidule ehk ligi 60 kilomeetri pikkusele distantsile on end kirja pannud ligi 1100 ning kell 13.20 startivale poolmaratonile 500 ratturit. Lisaks osaleb mitusada last kell 12.10 algaval lastesõitudelte.

Maratoni peakorraldaja, Viljandi rattaklubi presidendi Veiko Šmidti sõnul leiab Mulgi rattamaratonilt endale sobiva sõidu iga rattasporti armastav huviline. Kui pikemale, 60 kilomeetri pikkusele võistlusele asudes tuleb arvestada, et rada nõuab vastupidavust ning kohati ka häid rattavalitsemise oskusi, siis 35 kilomeetri pikkune poolmaraton sobib ka vähe treeninud matkajale.

«Poolmaratoni rada sobib suurepäraselt neile, kes armastavad rattaga puhkepäevadel matkamas käia ja soovivad proovida võistlusega kaasaskäivat melu,» julgustas ta rattureid. «35 kilomeetri pikkune rada on tehtud nii, et selle jõuaksid läbi vändata ka väikese ettevalmistusega ratturid.»

Nii põhisõidu kui poolmaratoni trass kulgeb sarnaselt eelmistele aastatele. Pikal rajal on mullusega võrreldes vaid paar väikest muutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles