Puiatus laulab ja tantsib mitusada last

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiatu lasteaia-algkooli juhataja Ave Orav on Pärsti valla laste laulupeo peakorraldaja.
Puiatu lasteaia-algkooli juhataja Ave Orav on Pärsti valla laste laulupeo peakorraldaja. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval peavad Pärsti valla haridusasutused — Raudna põhikool, Puiatu, Ramsi ja Pärsti lasteaed-algkool ning Päri ja Heimtali lasteaed — Puiatus valla laste laulupidu, seekord juba üheteistkümnendat korda.


«See on laste endi mõnus pidu, millest ka lapsevanemad ja valla juhid osa võtavad,» rääkis valla haridus- ja kultuurispetsialist Marju Must. «Seekord kannab kava üldpealkirja «Mets täis saladusi».»



Peakorraldaja, Puiatu lasteaia-algkooli juhataja Ave Orav ütles, et laulab ja tantsib kolmsada last ning kõik esitatavad lood ja ka töötoad on seotud puude ja loodusega. Reelika Karu õpetab näiteks lepatriinusid ja Edu Kuill vilepilli meisterdama.



Puiatu kooli ja lasteaia muusikaõpetaja Ene Uuland on üks neid, kes valla laste laulupidu on ette valmistanud. Ta on teinud seda päris algusest, 1995. aastast saadik.



«Pidu algab kell 11,» lausus Ene Uuland. «Alustame traditsiooniliselt laulupeotule süütamisega. Esimesena tulevad lavale tantsulapsed, kes esitavad «Mutionu peo». Seejärel laulavad kõik lapsed Maria Wunderlichi «Tervise polkat».»



Kavas on veel laulud tammest ja männist ning teistest puudest. Pidu lõpeb kell 16 eesti laste tuntud kevadlauluga «Juba linnukesed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles