paber: Mainori kõrgkool tunnustab haridusjuhte

, Mainori kõrgkooli õppejõud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taas on käes kooliaasta lõpp ning Mainori kõrgkool jätkab traditsiooni valida aasta haridusjuht, et pöörata ühiskonna tähelepanu koolijuhtide vastutusrikkale tööle.



Ka koolijuht juhib ettevõtet, paraku ei saa me tema tulemusi hinnata kasumi järgi. Tulemusteks võime pidada õnnelikke lapsi, rahulolevaid vanemaid ja pühendunud õpetajaid.


Sel aastal esitati Mainori kõrgkooli palvel aasta haridusjuhi võistlusele Eesti linnadest ja valdadest ühtekokku 13 kandidaati, neist kolm Viljandimaalt. Viljandi maavalitsus pakkus aasta haridusjuhiks Kärstna põhikooli direktorit Anu Rohti, ajaleht «Sakala» Viljandi muusikakooli direktorit ja kultuuriakadeemia haldusjuhti Tonio Tamrat ning maa ja -linnavalitsuse ühiskandidaat oli Krõlli lasteaia juhataja Margit Karu.


Mais koguneb Tallinnas komisjon, kuhu kuuluvad Mainori kõrgkooli omanike esindaja ja rektor, samuti üliõpilaskondade liidu, haridus- ja teadusministeeriumi, ajalehtede «Õpetajate Leht» ja «Postimees» esindajad ning varasem aasta haridusjuhi tiitli pälvinu.


Komisjon lähtub otsuseid tehes hulgast asjaoludest. Eeldatakse, et aasta haridusjuht on saavutanud silmapaistvaid tulemusi hariduselu ja kooli juhtimisel, samuti seda, et ta on innovaatiline, algatusvõimeline ja kohaliku hariduselu arvamusliider ning leidnud vahendeid ja meetodeid, kuidas haridust arendada. Loomulikult peaks aasta haridusjuht olema ühiskonnas laitmatu renomeega.


Nelja-aastasele kogemusele tuginedes võib öelda, et niisuguseid tublisid missioonitundega haridusjuhte on meil väga palju ning kõik nad väärivad sügavat austust ja tunnustust.


Aasta haridusjuht kuulutatakse välja Mainori kõrgkooli Tallinna õppekeskuse lõpuaktusel 13. juunil Estonia kontserdisaalis.


Võistluse maakondade nominentidele antakse meene ja tänukiri Mainori kõrgkooli õppekeskuste lõpuaktustel.


Viljandi õppekeskuse lõpuaktus on 8. juunil kell 17 Viljandi kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles