Konnad rändavad Leies teeparanduse märgi all

Üllar Priks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi ja Tartu vahelisel maanteel liikuvad autojuhid satuvad Leie lähedal silmitsi  liiklusmärkidega, mis lubavad sõita 30 kilomeetrit tunnis. Samuti on üleval märk, mis tähistab teetöid. Teerulle ja ekskavaatoreid ei paista aga kusagil.

Maanteeametist öeldi, et kiiruspiirangud on registreerinud Eestimaa looduse fond (ELF) projekti «Konnad teel(t)» tarvis. Piirangu algusajaks on märgitud iga päev kell 19. Seega peaks olema märkide juures infotahvel kellaaegadega või tuleks päevasel ajal märgid teelt ära korjata.

ELF-i teabejuhi Kertu Hoole sõnul on kiirust piiravad märgid Leie—Oiu teelõigule paigaldatud selleks, et tagada vabatahtlike konnatalguliste turvalisus, ning seetõttu kehtib kiiruspiirang õhtuti ja öösel, kui talgulised ja konnad teel liiguvad. Hoole andmetel seati nimetatud maanteelõigul märgid üles 30. aprilli õhtul ja pärast viimast konnapäästmise aktsiooni on need kahjuks kinni katmata jäänud. Tema lubadust mööda tehakse seda  kiiremas korras, et autojuhid saaksid päeval sõita tavalise kiirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles