Ka väärt kraamiga ei maksa liialdada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lembit Kaljura sõnutsi avaldub porgandi kasulik mõju kõige paremini siis, kui seda süüa riivituna õli või hapukoorega segatult.

Terviseleht.ee annab teada, et inimese organism omastab toorest porgandit süües selles sisalduvast β-karoteenist vaid kolm protsenti, rasvaine lisamise korral tõuseb karotiini omastatavus aga 90 protsendini.

Termiline töötlemine mõjutab porgandi toitainesisaldust üsna vähe. Karotiini omastatakse kõige paremini riivitud ja veidi rasvas hautatud porganditest. See säilib isegi kuivatatud ja külmutatud porgandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles