Eksamitegijad jagunesid kümnesse klassiruumi

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi abituriendid jagati eesti keele eksami ajaks kahe maja ja kümne klassiruumi vahel.
Viljandi gümnaasiumi abituriendid jagati eesti keele eksami ajaks kahe maja ja kümne klassiruumi vahel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile hommikul istusid abituriendid eksamipinki, et näidata eesti keeles lugemise ja kirjutamise oskust. Viljandi gümnaasiumis käis töö korraga lausa kümnes klassiruumis.

Paarkümmend minutit enne kella 10 hommikul kõndis Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk hoogsa sammuga mööda eksaminandide jutusuminat täis koridori Kaare kooli aula ukseni, tõmbas selle lahti ning palus noortel viivitamata saali minna. Pisukeseks kiirustamiseks oli ka põhjust. Aulas jagati emakeele eksami eel üksnes infot ja soovitusi. Täistunniks pidid abituriendid olema hoone kolmanda korruse klassidesse nimekirja järgi ära jagatud. Eksam algas seal.

Tänavuse õppeaasta asenduspinnal tegutsenud haridusasutus kasutas eksamiks kahe kooli ruume. 110 abiturienti jagunesid kuude Kaare kooli maja klassi, 56 eksamikirjutajat aga nelja Paala kooli väikeste maja klassi. Teisena nimetatutele korraldati eksamieelne infotund Paala kooli sööklas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles