Viljandi kavatseb hansalinnade maju Valuoja orgu meelitada

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnajuhid uudistasid eile hommikul raekojas võidutööd. Selle elluviimine sõltub teiste hansalinnade huvist minihansa loomise vastu.
Linnajuhid uudistasid eile hommikul raekojas võidutööd. Selle elluviimine sõltub teiste hansalinnade huvist minihansa loomise vastu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Poolteise kuu pärast peab Viljandi linnapea näitama enam kui saja hansalinna juhtidele Viljandisse planeeritava minihansa kavandit. Eile valiti raekojas arhitektid, kellelt see tellitakse.

Arhitekti leidmiseks korraldas linnavalitsus ideevõistluse, millele saadetud viiest tööst kuulutati võitjateks Georgette Studio kolme noore arhitekti loodud kavand. Anna Juraševitš, Triin Lehtmets ja Ivo-Sven Riet võitsid kolmekesi 5000 euro suuruse preemia ning 15 000 euro suuruse projekteerimislepingu.

Nüüd ootavad linnajuhid neilt kiiret tegutsemist, sest juba 13. juunil sõidab Viljandi meer Herfordi rahvusvahelistele hansapäevadele, kus ta tahab minihansast valminud animatsiooni teiste hansalinnade peadele tutvustada. Valuoja orgu kavandatav minihansa linn saab valmis juhul, kui teised linnad sellest mõttest kinni haaravad ja Viljandisse oma maketi ehitavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles