Eakate prii sõit on jõukohane eesmärk

, endine Viljandi linnavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Kimber
Arnold Kimber Foto: Peeter Kümmel / Sakala

MÄLETAN, ET üheksakümnendate aastate keskel kehtestasime toonase linnavolikoguga Viljandis tasuta bussisõidu kõigile üle 65 aasta vanustele inimestele. Tol ajal oli linnaeelarve suurusjärgu võrra väiksem kui praegu ning paljud tööd ja ehitused, mis linna toimimiseks hädavajalikud, olid veel tegemata. Nüüd on suur osa neist valmis ja majandussurutis möödas, aga sõidusoodustustest on järele jäänud pool ning seegi soodustus toimib üsna vaevarikka tšekimajanduse alusel.

Seda imelikum oli mul 6. aprilli «Sakalast» lugeda linnapea arvamust, et linnal pole üle 80-aastastele kaaskodanikele tasuta bussisõidu võimaldamiseks raha.

Tõsi, Viljandi elanikkond väheneb ja vananeb. Praegu on juba 20 protsenti siinsetest kodanikest vanemad kui 65 aastat. Üle 80-aastasi on neist veidi enam kui 1000 ehk kuus protsenti linnaelanike üldarvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles