Linnajuhid tahavad õigust öörahu algust edasi lükata

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seni on aastavahetuse ilutulestikku Viljandis korraldatud kehtivat korda rikkudes, siis 2010. aastal võib see esimest korda tulla täiesti seaduslikult.
Kui seni on aastavahetuse ilutulestikku Viljandis korraldatud kehtivat korda rikkudes, siis 2010. aastal võib see esimest korda tulla täiesti seaduslikult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui praegu peavad Viljandis kehtiva avaliku korra reeglistiku järgi talvel kõik üritused lõppema hiljemalt kell 23 ja suvel südaööl, siis edaspidi võib see olla teisiti: nädala pärast arutab volikogu võimalust anda erilubasid, millega võib seda käsku eirata.


Viljandi volikogule esitatud eelnõu kohaselt saaks linnavalitsus õiguse anda mõnele linna mainele olulisele kultuuriüritusele loa kesta ka öörahu ajal. Praegu kehtiva korra järgi peavad kõik kontserdid lõppema 1. septembri ja 31. mai vahele jääval ajal kell 23 ning suvel kell 24.

Muudatuse mõte on elavdada linna kultuurielu ning teenindada Viljandi elanikke ja külalisi kultuuriliselt paremini.

Kava kohaselt antakse õigus öörahu ajal tegevust jätkata sellistele üritustele, mis pole varasematelgi aastatel reeglitest kinni pidanud. Eelnõu seletuskirjas on nimetatud aastavahetuse ilutulestikku, jaanipäeva lõkkeõhtut, hansapäevade ja pärimusmuusika festivali kontserte.

Viljandi kultuuri- ja haridusamet soovibki eriõigusega viia linnas valitseva tegeliku olukorra seadustega vastavusse. Ettevõtmised, mis tahavad saada õigust jätkata tegevust öörahu ajal, peavad vastama avalikele üritustele kehtestatud nõuetele ning olema olulised linna mainele.

Praeguse avaliku korra eeskirja kohaselt tohib öörahu ajal lärmi teha vaid avarii või õnnetusjuhtumi tagajärgi likvideerides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles