Viljandi gümnasist väitles finaalis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi õpilane Epp Mauring (vasakult teine) sai üle-eestilisel saksakeelsel väitlusvõistlusel teise koha. Pildil on tänavuse konkursi neli finalisti.
Viljandi gümnaasiumi õpilane Epp Mauring (vasakult teine) sai üle-eestilisel saksakeelsel väitlusvõistlusel teise koha. Pildil on tänavuse konkursi neli finalisti. Foto: Rainer Ojaste (Goethe instituut)

Kümnendas ja üheteistkümnendas klassis saksa keelt võõrkeelena õppivatele õpilastele mõeldud väitluskonkursi «Jugend debattiert international» Eesti finaalis andis žürii teise koha Viljandi gümnaasiumi õpilasele Epp Mauringule.

Goethe instituudi korraldatava võistluse finaalis, kus väideldi teema üle, kas lapsevanemad peaksid saama oma laste eest valimistel lisahääli, oli edukas Liisi Soonvald Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumist. Tema ja teise koha omanik Epp Mauring esinadavad Eestit rahvusvahelises finaalis.

Kolmapäeval Kumus peetud kaheksas Eesti finaal oli vastuoluline, aga aus ja asjalik. Nimetatud teemal väitles neli otsustavasse vooru pääsenud noort.

Kaks paremat väitlejat Liisi Soonvald ja Epp Mauring saavad oma oskusi näidata oktoobris Budapestis peetavas rahvusvahelises finaalis, kus omavahel asuvad väitlema noored Lätist, Leedust, Poolast, Venemaalt, Tšehhist, Ukrainast ja Ungarist.

Konkurss «Jugend debattiert international» on mõeldud Kesk- ja Ida-Euroopa kümnenda ja üheteistkümnenda klassi õpilastele, kes õpivad saksa keelt võõrkeelena. Selle projektiga õpitakse väitlema koolielu, aga ka aktuaalsetel poliitilistel ja ühiskondlikel teemadel. Goethe instituut on seda võistlust korraldanud 2006. aastast, tänavu võttis sellest osas enam kui 130 õpilast kaheksast koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles