Soov.ee võitleb petiste vastu nelja kontrollijaga

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arthur Barsegjan
Arthur Barsegjan Foto: Peeter Langovits / Postimees

Portaal soov.ee on petturitega võitlemiseks palganud moderaatorid, kes kontrollivad iga päev umbes 1500 kuulutust ning jätavad neist avaldamata 300-400, mis ei vasta tingimustele.

Soov.ee juhi Arthur Barsegjani sõnul maksab tema juhitav portaal moderaatoritele igal aastal 100 000 eurot ning ta on kindel, et kuulutusi kontrollivad inimesed on kõige suurem turvalisuse tagatis.

Arthur Barsegjan, mida moderaatorid turvalisuse tagamiseks teevad?

Nad vaatavad ükshaaval üle kõik kuulutused, mida inimesed meie lehel avaldada tahavad. Tagasi lükatakse need, mis ei vasta meie tingimustele, näiteks ei avalda me nii-öelda täiskasvanutele mõeldud kuulutusi. Samuti pole meil kohta tubakatoodete ja tutvumiskuulutustele.

Tagasi lükatakse ka kahtlased kuulutused. Eeskätt need, milles pakutava kauba hind on väga madal. Näiteks autodele on meil eraldi tabel ja kui pakutakse selgelt odavama hinnaga sõidukit, äratab see kahtlust.

Kuidas käib teie portaalis inimese autentimine?

Selleks peab olema kehtiv e-posti aadress. Ka kuulutuse kontrollimine käib kahes jaos. Esiteks saadab inimene meile kuulutuse, see vaadatakse üle ja enne avaldamist saadetakse kuulutajale tagasi.

Meil on tekkinud juba väga mahukas andmebaas niinimetatud pahadest aadressidest ehk kuulutajatest, kes ei käitu korralikult.

Kas soov.ee ei ole mõelnud deposiitarvete kasutuselevõtmisele?

Lähtume asjaolust, et pettureid on meie portaalis väga vähe. Deposiitarve tähendab ostja ja müüja vahelise lihtsa tehingu keerulisemaks muutmist ning meile ka finantsvastutuse võtmist. Pahatahtlikkuse vastu ei aita ka deposiitarve, sest siis võib ostja hakata väitma, et pole kaupa kätte saanud.

Ostjatele ja müüjatele soovitan tehingu tegemiseks talupojamõistust. Tuleks kontrollida teise poole tausta. Oma kodulehel pakume ka ostu-müügilepinguid, mida võiks turvalisuse suurendamiseks kasutada.

Mis tahes portaalist kuulutusi vaadates peaks väga odav hind inimese ettevaatlikuks tegema, sest ka vanasõna ütleb, et tasuta juust on ainult hiirelõksus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles