Lumikellukesed toovad klaaspärlimängu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige paremini sobivad lumikellukesed puude ja põõsaste alla, kuhu kevadel ulatub palju päikest ja kus sügisel varisevad neile talvekatteks lehed.
Kõige paremini sobivad lumikellukesed puude ja põõsaste alla, kuhu kevadel ulatub palju päikest ja kus sügisel varisevad neile talvekatteks lehed. Foto: Marko Saarm / Sakala

Paistu valla Kaasiku talu perenaise Lilian Kärneri ühed meelislilled on lumikellukesed. Tänavu tuli tal neid kaua oodata — talv oli ju üle ootuste pikk ja lund oli väga palju.

Ikka ja jälle helistas ajakirjanik Lilian Kärnerile ning päris, kas lumikellukesed on juba väljas, kuid vastuseks kõlas aina, et lumekord on veel paks. Nüüd viimaks säravad perenaise lemmikud maja akna all.

Need valged lillekesed on Lilian Kärneri südame küljes olnud juba ajast, mil ta väikese tüdrukuna vanaema juures ringi silkas. Kui tänapäeval õitseb nendega samal ajal näiteks krookusi, lumeroose, märtsikellukesi ja võrkiiriseid, siis vanaema aias olid nemad varakevadel ainukesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles