Kalle Küttis keskendub koolivõrgu korrastamisele ja arendamisele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium loob riigi koolivõrgu kestlikkuse ja tugevuse kindlustamiseks koolivõrgu juhi ametikoha, millele asub Kalle Küttis.
Haridus- ja teadusministeerium loob riigi koolivõrgu kestlikkuse ja tugevuse kindlustamiseks koolivõrgu juhi ametikoha, millele asub Kalle Küttis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Haridus- ja teadusministeerium loob riigi koolivõrgu kestlikkuse ja tugevuse kindlustamiseks koolivõrgu juhi ametikoha, millele asub praegune üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis.

Eesti koolivõrgul on praegu ühteaegu keeruline ja murranguline aeg. Koolivõrgu juhina on Kalle Küttise ülesanne riigi koolivõrgu arengu suunamine ja planeerimine, sealhulgas ministeeriumi hallatavate põhikoolide, gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste tegevuse koordineerimine. Samuti saab Küttise ülesandeks koordineerida koolivõrgu arendamisega seotud nõukogu, mis on kavas moodustada riigi ja omavalitsuste katusorganisatsioonide ning haridus- ja majandusüldsuse esindajatest.

Riigile kuuluva klassikalise gümnaasiumi loomise vastu on tundnud huvi paljud omavalitsused, eelmisel aastal alustas tööd üks riigigümnaasium ning järgmisel õppeaastal alustab veel kaks. Viimase enam kui kümne aasta jooksul on õpilaste arv vähenenud 80 000 võrra, samal ajal on suletud 202 kooli, kuid enamik neist on põhikoolid ja vaid 12 gümnaasiumid. Omavalitsustevahelises konkurentsis, kus gümnaasiumiosi hoiti elus põhikoolide arvelt, on kannatanud nii maakondlik kvaliteetne gümnaasiumiharidus kui ka põhikoolide jätkusuutlikkus. Seetõttu on hädavajalik riigi ja omavalitsuste koolivõrgu ühtne ja koordineeritud arendamine kvaliteetse hariduse pakkumiseks.

Kalle Küttis on lõpetanud Tartu ülikooli füüsilise geograafia erialal, ta on õppinud samas psühholoogiat ning kaitsnud magistrikraadi koolikorralduse alal. Küttis on töötanud Mustla keskkooli õpetaja ja direktorina, Viljandi maavalitsuse haridusosakonna juhatajana ning Viljandi maavanemana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles