Hädavajalik tõus

Sven Sester
, riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige, rahanduskomisjoni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Peeter Langovits / Postimees

APRILLI ALGUL avaldatud rahandusministeeriumi majandusprognoos annab kindluse, et Eesti majandus liigub õiges suunas, olles tõenäoliselt ka järgmistel aastatel üks kiiremini kasvavaid Euroopa Liidus.

Samas peame leidma võimalusi, et inimesed saaksid majanduskasvust rohkem osa. On tähtis, et tööd tegev inimene ei peaks nii väga lootma mitmesugustele toetustele, vaid elaks oma palgast piisavalt hästi ära.

Isamaa ja Res Publica Liidu hinnangul tuleks maksupoliitikas toetada neid meetmeid, mis mõjutavad inimeste sissetulekute kasvu ja soodustavad töökohtade loomist. Selle saavutamiseks on efektiivne meede maksuvaba tulu piiri tõstmine. Seda tuleks teha juba tulevast aastast. Tõstes tulumaksuvaba miinimumi, anname soodustuse eelkõige madalama sissetulekuga inimestele ning vähendame elanikkonna kihistumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles