Tänavune käsitöömeister tegutseb Abja-Paluojal Mulgi Ukuvakas

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja-Paluoja Mulgi Ukuvaka käsitöökoja eestvedaja Eve Kuuse pärjati aprilli algul tiitliga Viljandi rahvakunstimeister. Peale tunnustuse ja preemia tähendab see talle ka kohustust panna välja oma isikunäitus.
Abja-Paluoja Mulgi Ukuvaka käsitöökoja eestvedaja Eve Kuuse pärjati aprilli algul tiitliga Viljandi rahvakunstimeister. Peale tunnustuse ja preemia tähendab see talle ka kohustust panna välja oma isikunäitus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1997. aastast on Viljandimaal igal aastal valitud rahvakunstimeistreid. Tänavu väljaantud 17. tiitli pälvis Abja-Paluojal Mulgi Ukuvakas tegutsev Eve Kuuse, kes on käsitööga tegelnud 40 aastat.

«Mul võttis kohe jala värisema,» meenutas ta hetke, kui talle 6. aprillil Viljandi Sakala keskuses maakonna rahvakunstipäeval tunnustust avaldati.

Nagu ütles Viljandimaa rahvakunstiühingu juhatuse esimees Leida Mägi, läheb tiitel alati inimesele, kes on aastaid käsitööga tegelnud ning seda õpetanud ja muul moel au sees hoidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles