Peeter Kuusk: Kes hämab? Kes teeb kellele lobitööd?

, viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter  Kuusk
Peeter Kuusk Foto: Elmo Riig / Sakala

LUGENUD 15. mai «Sakala» arvamusküljelt Viljandi linnapea Kalle Jentsi artiklit «Just nii saabki Viljandist asja», milles ta viitab minu meelevaldsele faktikäsitusele ja vääratele väidetele, ei saa ma jätta reageerimata, sest selles esitatud seisukohad eksitavad lugejat.


Linnapea kirjutab: «Aastaid eraettevõtet juhtinud mees peaks teadma, et riigihangete või vähempakkumiste puhul on üks aluspõhimõtteid see, et pärast võitja väljakuulutamist ei saa enam konkursi põhitingimusi muuta. Ainus seaduslik võimalus seda teha on saavutada ülejäänud konkursil osalejate heakskiit.»



Meil ei ole olukorda, kus konkursi võitja on välja kuulutatud, vaid olukord, kus linna ja Leviehituse vahel on leping juba sõlmitud. See on hoopis midagi muud ja selle puhul kehtivad teised reeglid.



Tegu pole mitte konkursi tingimuste, vaid juba sõlmitud lepingu tingimuste täpsustamisega, milleks pole vaja konkursil osalenute käest heakskiitu saada. Seda ei nõua ka ükski seadus.



Linnapea viitab oma artiklis ka ise kogu ühiskonda puudutavast majanduskriisist tingitud objektiivsetele probleemidele ja paratamatutele asjaoludele. Milliste seaduste või võrdse kohtlemise printsiipide rikkumisega on siis tegu?



Aastaid eraettevõtet juhtinud inimesena tean, et sõlmitud lepingute puhul on üks aluspõhimõte see, et lepingu kehtimise ajal tegutsevad pooled lepingu lõppeesmärgi saavutamise nimel. Täpsustatakse tingimusi, muudetakse tööde mahtu... See on loomulik protsess ja seda tehakse mõlema lepingupoole huvides.



Väited olid just tingitud sellest, et minu arusaama järgi ei tegutsenud linn selle protsessi viimases etapis enam lepingu lõppeesmärgi saavutamise nimel, vaid hakkas leidma ettekäändeid, et sellest mööda hiilida. Need kartused on õhus praegugi.



KALLE JENTS kirjutab: «Linnavalitsus ja volikogu ei saa seada keskseks sihiks ühe firma saneerimise õnnestumist, vaid peavad võrdselt seisma kõigi siinsete ettevõtete ja isikute huvide ning õiguste eest.»



Kui ta leiab tõesti, et linn ja volikogu ei saa lepinguga edasi minna, sest keskenduksid sellega Leviehituse saneerimise õnnestumisele, mis ei vasta kõigi linna ettevõtete ja isikute huvidele, siis on minu väited ju õiged.



Kes siin hämab ja kes teeb kellele lobitööd?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles