Viljandimaa esiterrorist on rooli keerav joodik

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembris korraldatud õppuse «Kellatorn» käigus vigastas Viljandi raekoja peaukse juures lõhkenud põrgumasin mängult üht kohalikku politseinikku.
Mullu novembris korraldatud õppuse «Kellatorn» käigus vigastas Viljandi raekoja peaukse juures lõhkenud põrgumasin mängult üht kohalikku politseinikku. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Olgugi et piirideta maailmas ei ole ükski koht terroriaktide eest täiesti kaitstud, ähvardavad Viljandi poliseijaoskonna juhi Alvar Pähkli hinnangul siinseid inimesi pigem teistsugused ohud. Näiteks roolijoodikud.

Teisipäeval Ameerika Ühendriikides Bostoni maratoni finišijoone juures lõhkenud pommid panid maailma taas terrorismist rääkima. Alvar Pähkel, mil määral valmistub politsei sellises pisikeses Ida-Euroopa provintsilinnas nagu Viljandi võimalikeks pommirünnakuteks?

Eks me pea mõtlema ka sellistele teemadele, ehkki ei tee seda just iga päev. Tegutsemisstrateegiad kujundab Eestis eeskätt kaitsepolitsei, kes tegeleb terrorismi puudutavate analüüsidega ja kelle töötajad puutuvad kõnealuse valdkonnaga kokku märksa tihedamalt kui meie siin kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles