Peep Peterson: ärge põgenege Soome!

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Petersoni hinnangul tegid mullused suured streigid Eestis praegu võimul olevad parempoolsed poliitikud ettevaatlikumaks, kuid ei suutnud nende üldist suhtumist ametiühingutesse lugupidavamaks muuta.
Peep Petersoni hinnangul tegid mullused suured streigid Eestis praegu võimul olevad parempoolsed poliitikud ettevaatlikumaks, kuid ei suutnud nende üldist suhtumist ametiühingutesse lugupidavamaks muuta. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees (montaaž)

Kuu aega tagasi ametiühingute keskliidu juhiks valitud Peep Peterson soovitab töötajatel tööandjatega tasapisi koostööd teha, mitte konflikti otsida.

Ta usub, et mõistlikult kummi pingutades jõuavad töötingimused Eestis varem või hiljem samasugusele tasemele kui palju kiidetud Põhjamaades.

Peep Peterson, miks on Eestis mõnes sektoris mitu kutseliitu? Näiteks üks osa õpetajaid kuulub haridustöötajate liidu, teine osa aga ametiühingute keskliidu all tegutsevasse ametiühingusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles