Jõed ei malda sängis vedelda

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa piiril, Tohvrilt Ruunaraipele viiva silla läheduses voolab Raudna jõgi üle tee. Kõrgete kummikute või autoga pääses eile sealt siiski läbi, traktorist rääkimata.
Soomaa piiril, Tohvrilt Ruunaraipele viiva silla läheduses voolab Raudna jõgi üle tee. Kõrgete kummikute või autoga pääses eile sealt siiski läbi, traktorist rääkimata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lumeaja lõppu ei kuuluta ainult märtsikellukesed ja rändlinnud — Soo­maal kerkis veetase nädalavahetusel rohkem kui meetri jagu ja talveunest ärganud jõed kipuvad sängidest välja ronima. Selles, kas tuleb rekord­uputus või mitte, on asjatundjad aga eri meelt.

Tõusvat vett võib Soomaal märgata mitmel pool: pühapäeval hakkas Tohvri silla juures üle tee voolama Raudna jõgi, jääseguseks järveks on muutunud Läti ja Oksa luht ning kraavid ja metsaalune on mõnel pool vett triiki täis.

Korralikust üleujutusest on asi siiski veel kaugel. Kaubamärgi Soomaa.com all tegutseva turismiettevõtja Aivar Ruukli ennustuse kohaselt peaks selle tipp saabuma alles järgmise nädala esimesel poolel, kuid senine tõus on paljulubav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles