Sünnipäevalised punuvad linnale paela

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonifatiuse gild peab aastapäeva neljapäeval. Siis hakatakse seal punuma soovide paela, millele saab sildikestel sõnumeid külge panna. 7 meetri ja 30 sentimeetri pikkune pael kingitakse 730. aastapäevaks Viljandile. Fotol on (vasakult) gildi asutajad Monika Pill ja Ülle Priks ning gildi ostukoja perenaine Kätrin Hanschmidt.
Bonifatiuse gild peab aastapäeva neljapäeval. Siis hakatakse seal punuma soovide paela, millele saab sildikestel sõnumeid külge panna. 7 meetri ja 30 sentimeetri pikkune pael kingitakse 730. aastapäevaks Viljandile. Fotol on (vasakult) gildi asutajad Monika Pill ja Ülle Priks ning gildi ostukoja perenaine Kätrin Hanschmidt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Bonifatiuse gild tähistab neljapäeval viienda tegutsemisaasta täitumist. Hansatraditsiooni hoidjatel on sel puhul plaanis külaliste abiga punuda soovide pael, mille gildirahvas kingib linnale.

Bonifatiuse gildi perenaine Ülle Priks selgitas, et kuna Viljandil tuleb 730. aastapäev, soovitakse valmistada midagi sellist, mida saab linnale edasi anda. «Nii sündiski mõte punuda linnarahvaga pael, mis on 7 meetrit ja 30 sentimeetrit pikk,» lausus ta.

Paela võib punumas käia terve suvi kuni sügiseni, mil see linnaisadele kingitakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles